Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Βούτυρο καρύδας



Έβλεπα σε blogs του εξωτερικού πάρα πολλές συνταγές με βούτυρο καρύδας, αλλά τις προσπερνούσα γιατί δεν το είχα δει στην αγορά και το θεωρούσα δυσεύρετο. Που να ήξερα πως φτιάχνεται πανεύκολα από ινδοκάρυδο! Για την ακρίβεια η τριμμένη καρύδα είναι το μόνο υλικό που χρειάζεται, μαζί με ένα δυνατό μπλέντερ η μούλτι και αρκετή υπομονή. 
Βάζουμε το ινδοκάρυδο στο μπλέντερ και χτυπάμε, χτυπάμε, χτυπάμε για κανα δεκάλεπτο, μέχρι να αποκτήσει βουτυρένια υφή. Μην απογοητευτείτε αν στα 5 λεπτά πχ είναι ακόμα σχεδόν στην αρχική του μορφή, θέλει αρκετό χτύπημα. Επίσης, αν χρησιμοποιείτε μούλτι να θυμάστε να μην το κρατάτε συνέχεια πατημένο και το κάψετε, πρέπει να το πατάς και να το αφήνεις κάθε τόσο. 

Ακολουθεί συνταγή γλυκού, για να αξιοποιήσουμε το βουτυράκι μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου